Goede verlichting in de bouw is erg belangrijk, vooral als er door wordt gewerkt in het donker. Het grote probleem met verlichting in de bouw is echter dat het nogal gevoelig is. Veel verstralers en grote lampen kunnen snel breken omdat ze constant omvallen en verplaatst moeten worden. Vroeger had men alleen toegang tot de klassieke halogeenlampen, of normale lampen. Tegenwoordig is er gelukkig een betere optie: LED lampen.

LED verlichting heeft als grote voordeel dat het erg stevig is. Dit komt vooral van pas op locaties waar zwaar werk wordt gedaan. Een LED straler is dan ook in staat om grote stukken in één keer te verlichten. Je hoeft je tijdens transport niet bang te maken dat ze breken, LED lampen kunnen prima tegen een stootje.

 

LED verlichting met een generator

 

Naast de robuustheid is een ander groot voordeel dat LED lampen vele malen zuiniger zijn. Ze verbruiken minder energie dan traditionele lampen. Dit is niet alleen handig als je een lamp aan moet sluiten op een stopcontact, maar ook als je hem bijvoorbeeld gebruikt in samenwerking met een generator. De generator hoeft minder stroom op te wekken voor de verlichting waardoor je uiteindelijk veel geld kan besparen in gebruik.

 

LED straler tijdens het schilderen

 

Veel schilderwerk gebeurt wanneer het niet volledig licht is. Dit heeft niet alleen te maken met de tijd, maar ook met het feit dat de ruimtes nog niet voorzien zijn van verlichting. In dit soort gevallen is het belangrijk dat de geplaatste verlichting niet alleen helder licht levert, maar ook dat het niet te warm wordt.

Als de lamp een te hoge temperatuur afgeeft zal de verf te snel opdrogen, hierdoor kan een lelijk resultaat ontstaan. Een LED straler produceert geen warmte waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken om dit probleem.

 

LED straler gebruiken bij extreme temperaturen

 

Iedereen in de bouw weet dat het weer tijdens het klussen erg kan variëren. Soms is het heel warm, terwijl op andere momenten de ijspegels aan de goot hangen. Lampen zijn erg gevoelig voor dit soort temperaturen. Traditionele lampen gaan zelfs kapot bij een te hoge of lage temperatuur. Het laatste dat je wilt hebben tijdens dit soort weer, is een lamp die het niet doet. LED lampen hebben geen last van temperatuursveranderingen en werken dan ook met elk weer.

https://www.leds-depot.be/led-commercieel/led-stralers-ip65.html