Knity
Image default
Computers / Internet / Proxying and Filtering

De accu van mijn MacBook loopt veel te snel leeg! Wat moet ik nu?

Dat de accu van je MacBook veel te snel leeg loopt kan verschillende oorzaken hebben. Daarom is het moeilijk aan te geven waar dit precies aan ligt. Wel kunnen we je een aantal tips geven die ervoor zorgen dat je langer met een acculading kunt doen.

Tip 1: onnodige programma’s verwijderen

Via het paneel ‘CPU’ in ‘Activiteitenweergave’ kun je inzicht krijgen in hoe zwaar applicaties (processen/programma’s) de CPU belasten. Hiervoor open je ‘Activiteitenweergave’ en kies je ‘Weergave’ > ‘Alle processen’. Vervolgens klik je op de kop van de kolom ‘% CPU’ om te sorteren op het percentage CPU-capaciteit dat door de verschillende processen wordt gebruikt. Je hebt nu een duidelijker beeld van welke applicaties precies veel van de processor vragen. Sluit zoveel mogelijk onnodige programma’s af die op de achtergrond draaien. Programma’s die je niet direct gebruikt zorgen er namelijk voor dat er onnodig veel energie wordt verbruikt, dat er onnodig veel van de accu gevraagd wordt.

Tip 2: de energiestand zuinig afstellen

Je MacBook is zo in te stellen dat deze het beeldscherm bijvoorbeeld relatief snel uitschakelt bij inactiviteit. Ook kun je de helderheid van het beeldscherm aanpassen en ervoor zorgen dat je MacBook zichzelf relatief snel in sluimerstand zet. Al deze elementen dragen bij aan een vermindering van het energieverbruik en maakt dus dat je langer met een acculading kunt doen.

Om iets aan deze elementen te wijzigen ga je het Apple-menu, open je ‘Systeemvoorkeuren’ en ga je naar ‘Energiestand’. Daar klik je op het tabblad ‘Batterij’. Wil je bijvoorbeeld energie (je accu) sparen door je MacBook snel in sluimerstand te laten gaan? Zet dan de schuif onder ‘Sluimer beeldscherm’ ver naar links, zodat het scherm binnen 3 minuten sluimert.

Tip 3: de verlichting van je toetsenbord uitzetten

Een verlicht toetsenbord ziet er misschien mooi uit, maar kan een aanslag zijn op de accu van je MacBook. Het licht ziet er buitengewoon mooi uit en is ook heel handig voor wanneer je veel in het donker achter je MacBook werkt, maar heb je overdag eigenlijk helemaal niet nodig. Zet daarom zoveel mogelijk de verlichting van het toetsenbord uit. Dit doe je met behulp van de knoppen die op elke MacBook te vinden zijn.

Tip 4: geen onnodige apparaten gebruiken

Laad je je iPhone of iPad vaak op via je MacBook? Weet dan dat dat ook veel energie kost en dus gevolgen heeft voor hoe lang je de accu van je MacBook kunt gebruiken. Koppel daarom altijd alle overbodige usb-apparaten los en haal oplaadkabeltjes die je niet gebruikt uit de usb-poorten.

Gaat er toch iets mis?

Loopt de accu van je laptop toch nog snel leeg? Dan kan dat een teken zijn dat de accu aan vervanging toe is. De capaciteit van een accu neemt namelijk ook alleen door gebruik af. Denk je dat de accu van jouw MacBook vervangen moet worden? Ga dan voor de zekerheid langs bij een reparatiebedrijf gespecialiseerd in Apple reparatie in Amsterdam. En als blijkt dat er echt een nieuwe accu nodig is, kunnen de Apple specialisten daar je gegarandeerd verder helpen. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/apple-reparatie-amsterdam/