Knity
Image default
Offers

Autoverzekering

Veilig reizen naar een wintersportgebied doe je zo!

Wintersport is altijd hartstikke leuk en gezellig. Het is een sportieve vakantie, waar ongelukken in een klein hoekje zitten. En dit gebeurt niet alleen tijdens het skiën en snowboarden, maar ook tijdens de heen en terug weg. Een autoverzekering is een verzekering die je zeker moet hebben, maar wil je weten wat je nog meer kan doen om het zo veilig mogelijk te maken? Lees dan snel verder! wij vertellen het in deze blog.

 

 

Aan de hand van deze tips kan je veilig de weg op

 

  1. Let op de bandenspanning

Als er veel lucht uit de banden is ontsnapt dan komt er een icoontje op het dashboard te staan. Dan weet je zeker dat je de banden op moet pompen. De bandenspanning is dan ook altijd belangrijk. Het maakt niet uit of je naar een wintersport gebied gaat of naar het dorp bij jou in de buurt. Als de bandenspanning niet goed is vreet het meer brandstof en daarnaast heb je meer grip op de weg.

 

 

  1. Verwissel de banden

In de meeste wintersportlanden zijn winterbanden verplicht, wissel dus voor dat je weg gaat de banden om. Op deze manier weet je zeker dat het profiel van de banden goed is. Dat de banden verplicht zijn is ook niet gek, door de ijzel en de sneeuw wordt het een stuk gladder op de weg. Waardoor je uiteindelijk minder grip hebt.

 

 

  1. Geef je auto een winterbeurt voor dat je op wintersport gaat

Tijdens een winterbeurt wordt er uitvoerig gekeken naar de belangrijkste onderdelen. Denk aan de ruitenwissers, accu, banden en remmen. Een fijn idee als je met de auto over gladde en besneeuwde wegen moet rijden.Een vakantie treft helaas ook veel voorbereidingen, probeer er dus op tijd aan te denken om de auto naar de garage te brengen!

 

 

  1. Een sneeuwketting om de banden heen

Door sneeuwkettingen rijdt je namelijk veiliger, je hebt meer grip op beijzelde en besneeuwde wegen en daarnaast is het in veel landen ook nog eens verplicht. Als je op vakantie gaat naar een wintersport gebied is het verstandig om sneeuwkettingen aan te schaffen.

 

 

 

 

 

 

InShared

Wil je graag een autoverzekering afsluiten om zeker te weten dat je goed verzekert bent? Neem dan eens een kijkje op de website van InShared. Hier staat meer informatie op en daarnaast kan je bereken hoeveel je kwijt bent per maand aan premie.

 

 

 

 

 

 

https://www.inshared.nl/