Knity
Image default
Offers

De meest geschikte raamdecoratie per ruimte

Raamdecoratie is erg belangrijk. Het heeft niet alleen invloed op de sfeer in de ruimte, maar het bepaalt ook hoeveel daglicht een ruimte binnenkomt. Er zijn veel verschillende soorten raamdecoratie die allemaal hun eigen voordelen en nadelen hebben. In dit artikel bespreken we per ruimte welke soort raamdecoratie het meest geschikt is. 

Slaapkamer
Een slaapkamer moet je goed donker kunnen maken. Voor deze ruimte zijn verduisterende gordijnen en rolgordijnen erg geschikt. Zorg ervoor dat de gordijnen goed aansluiten op het raamkozijn, zodat je lichtkieren voorkomt. Je kunt een rolgordijn eventueel bevestigen met een zijgeleiding en cassette. 

Woonkamer
In de woonkamer is de sfeer erg belangrijk. Het is een goed idee om de raamdecoratie te matchen met jouw interieurstijl. Zo creëer je direct een mooi geheel. Zowel gordijnen als jaloezieën zijn voor de woonkamer een goede optie. Het grote voordeel van jaloezieën is dat je de hoeveelheid daglicht in de ruimte kunt reguleren. Bovendien kunnen eventuele voorbijgangers ook niet zomaar naar binnen kijken. 

Badkamer
Voor de badkamer ga je voor raamdecoratie die goed tegen vocht kan. Denk bijvoorbeeld aan jaloezieën van aluminium. Ook een vouwgordijn behoort tot de optie. Aluminium en polyester zijn waterbestendige materialen en zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie schimmelvrij blijft.   

Keuken
Ook in de keuken krijg je zo nu en dan te maken met vocht, maar je dient ook rekening te houden met nare geurtjes. Ga voor raamdecoratie die makkelijk schoon te maken is, zoals een plisségordijn of rolgordijn. Ook jaloezieën zijn wederom een goed idee.

Op zoek naar raamdecoratie van goede kwaliteit? Neem een kijkje in de webshop van Raamdecoratiedeal.  

 

https://raamdecoratiedeal.com/

Related Posts

Wat voor aanhangwagen mag ik trekken?

Een nieuwe vloer – appeltje-eitje?

Het lekkerste resultaat door middel van een houtskool barbecue