Knity
Image default
Computers

De voordelen van een aanhanger rijbewijs

Het hebben van een aanhanger rijbewijs brengt voordelen met zich mee. Zo is het hebben van een aanhanger rijbewijs ontzettend handig wanneer je gaat verhuizen of een ander gaat helpen met verhuizen. Je kunt natuurlijk telkens zoveel mogelijk spullen in jouw auto pakken en keer op keer op en neer rijden. Maar wanneer je een aanhanger rijbewijs hebt, kun je ook een aanhanger huren. Hier kun je ook grotere spullen mee vervoeren en hierdoor heb je meer ruimte en kun je dus meer spullen meenemen. Je hoeft met een aanhanger dus minder vaak op en neer te rijden! Je mag niet zomaar met een aanhanger zware aanhanger rijden. Wat zijn de eisen voor het rijden met een aanhanger?

In het bezit van een rijbewijs B?

Ben jij in het bezit van een rijbewijs B? Dan mag je in sommige gevallen met een aanhanger rijden. De voorwaarden hiervoor zijn dat de aanhanger zelf niet meer dan 750 kilo mag wegen. Dit betreft het lege gewicht plus het laadvermogen. Voor een aanhanger van meer dan 750 kilo hoef je geen apart rijbewijs te hebben. Wel mag je hier enkel mee rijden wanneer de auto en de aanhanger samen niet meer dan 3500 kilo wegen. Ook hierbij gaat het om het lege gewicht in combinatie met het laadvermogen. 

In het bezit van een rijbewijs B+ of BE?

Als je in het bezit vent van een rijbewijs B+ mag je een aanhangwagen besturen met een maximaal gewicht van 4250 kilo. Dit is natuurlijk ontzettend handig wanneer je veel zware spullen moet verhuizen of wanneer je veel zand of andere grondstoffen moet vervoeren. Er zijn verschillende partijen waar je een BE rijbewijs kunt halen. Bij Motorskills kun jij volledig naar jouw eigen voorkeur een aanhanger rijles nemen om vervolgens jouw BE-rijbewijs te halen. Hierin kun je kiezen uit verschillende trajecten die bij iedere situatie kunnen passen. Wil je meer weten over het halen van jouw aanhanger rijbewijs bij Motorskills? Neem een kijkje op hun website. Hier vind je meer informatie. Daarnaast kun je ook contact met hen opnemen, zij helpen je graag verder.

 

https://www.motorskills.nl/

Related Posts

Zakelijk verhuizen, daar komt veel bij kijken

Maak van ieder feest een groot succes met effectmachines

Verschil mobiel abonnement & sim only, ken het verschil!