Knity
Image default
Architecture

Haarverzorgingstips voor verschillende seizoenen: Aanpassingen voor gezond haar het hele jaar door

Gezond haar is de sleutel tot zelfvertrouwen en het geheim om er op je best uit te zien. Maar om je haar gezond te houden, moet je het hele jaar door rekening houden met de seizoenen. Ons haar heeft namelijk verschillende behoeften afhankelijk van het weer en de luchtvochtigheid. In dit artikel delen we haarverzorgingstips voor de verschillende seizoenen, zodat jij het hele jaar door kunt genieten van gezond en glanzend haar.

 

Lente

Het is lente, de tijd van het jaar waarin de bloemen weer beginnen te bloeien en alles tot leven komt. Maar helaas kan deze tijd van het jaar ook leiden tot broos en beschadigd haar. De oorzaak ligt bij de droge lucht die gepaard gaat met het voorjaar. De oplossing is simpel – voeg vochtinbrengende ingredi├źnten toe aan je haarverzorgingsroutine. Gebruik een voedende conditioner en ga voor een leave-in conditioner als extra boost. 

 

Zomer

De zomer kan funest zijn voor je haar. De zon, het zoute zeewater en chloorrijke zwembaden zijn niet bepaald vriendelijk voor je lokken. Bescherm je haar tegen de zon door het dragen van een hoed. Was je haar met regelmaat en hydrateer het goed na elke wasbeurt. Gebruik daarna een masker om je haar extra te voeden. 

 

Herfst

De herfst is de tijd van het jaar waarin de temperaturen beginnen te dalen. En met de dalende temperaturen komt ook de vallende bladeren, die vaak veel stof en vuil bevatten. Dit kan zich opstapelen op je hoofdhuid en leiden tot jeuk en roos. Maak je hoofdhuid regelmatig schoon met een speciale shampoo en gebruik een vochtinbrengend haarmasker. 

 

Winter

De winter kan een zegen zijn voor je haar omdat de koude lucht je lokken niet uitdroogt. Maar draag je vaak een (te) strakke muts dan kan dat wel weer leiden tot haarbreuk. Draag je toch graag een muts, zorg er dan voor dat je haar los zit en niet vastzit in een knot of staart. Vergeet ook niet om je haar goed te hydrateren met bijvoorbeeld de producten van Sebastian Professional via Salontopper.nl.

 

https://salontopper.nl