Knity
Image default
Computers / Internet / Proxying and Filtering

Hoe zorgt u dat uw bestanden niet verloren gaan?

 

Een computer wordt vaak gebruikt voor werk. Uw bestanden wilt u daarom goed bewaren. Hoe zorgt u dat uw bestanden niet verloren gaan? In dit artikel zullen we een aantal opties langsgaan voor het bewaren van uw waardevolle bestanden.

Waarom is het eigenlijk belangrijk dat deze dingen worden opgeslagen? Het kan zijn omdat u voor uw werk informatie nodig heeft wat opgeslagen ligt op uw PC of laptop. Maar ook als u voor uw eigen gebruik dierbare foto’s wilt behouden is het verstandig hier zorgvuldig mee om te gaan. Een erkend IT bedrijf te Zoeterwoude kan u hierbij helpen.

Back-ups maken

Back-ups maken betekent dat u op een gegeven moment de gegevens die op uw computer staan dupliceert. Dit kan alles zijn, maar meestal wordt gekozen voor een selectie aangezien het om grote hoeveelheden data gaat.

Bovendien kunnen veel programma’s die u in de loop van de tijd op uw computer hebt gezet makkelijk een tweede keer gedownload worden. Voor de bestanden die u voor werk gebruikt is het maken van back-ups cruciaal om ervoor te zorgen dat deze niet verloren gaan. Laat u dit liever over aan een deskundige? Bespreek de mogelijkheden met SAM IT Services te Zoeterwoude.

Werken via het internet

Het internet heeft veel mogelijkheden geboden voor het behoudt van waardevolle informatie. Tegenwoordig kunnen deze zaken opgeslagen worden in een ‘cloud’. Dat betekent dat de bestanden niet lokaal (op uw harde schijf) worden opgeslagen, maar op een externe internetserver. Deze zijn in principe oneindig houdbaar en zullen niet verloren gaan.

Het grote voordeel hiervan is dat u niet aan een locatie bent gebonden. Zo lang u internettoegang heeft, heeft u uw bestanden binnen handbereik. Of dit nu in Zoeterwoude is, of ergens anders. Een stroomstoring of internetstoring kan hier wel makkelijk roet in het eten gooien. Wij raden daarom aan om het zowel in de cloud op te slaan als lokaal op de harde schijf.

Het uitbesteden van IT diensten

Heeft u weinig ervaring met het zorgen dat uw bestanden niet verloren gaan? Laat het maken van back-ups over aan een expert. SAM IT Services voor Zoeterwoude kan u de IT diensten leveren die u nodig heeft. Door het uit te besteden aan een erkende partij weet u zeker dat alles zorgvuldig en naar behoren overgezet wordt.