Knity
Image default
Computers / Internet / Proxying and Filtering

Je Mac versnellen doe je zo!

Apple producten zijn per definitie van topkwaliteit en natuurlijk kun je er lekker vlot mee werken. Toch gebeurt het ook bij een kwaliteitsproduct als een Mac dat deze bij het uitvoeren van sommige handelingen trager wordt. Dit betekent echter niet dat je meteen naar de winkel hoeft te rennen om een nieuwe aan te schaffen. Nee, met een paar eenvoudige tips kun je er zelf voor zorgen dat je Mac weer lekker snel wordt. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Ga naar de applicatie ‘Activiteitenweergave’

In ‘Activiteitenweergave’ kun je in een oogopslag zien welke taken en applicaties gebruikmaken van het werkgeheugen en de CPU van je Mac. Als je op ‘% CPU’ klikt, kun je zien welk programma het meest van je Mac vergt en je Mac dus het meest vertraagt. Je kunt dit programma afsluiten door op het rode kruisje te drukken. Je zult zien dat een programma soms veel van het geheugen gebruikt, zonder dat je het gebruikt. Dit programma kun je dus ook gewoon afsluiten.

Sluit programma’s af

Zodra je een programma afsluit met het rode kruisje, blijft deze op de achtergrond draaien. Heb je veel programma’s geopend en gesloten, dan zijn er op de achtergrond dus nog programma’s bezig zonder dat je dat doorhebt. Om deze programma’s af te sluiten druk je de toetscombinatie ‘cmd + tab’ in. Met behulp van de tab-toets kun je door de verschillende programma’s navigeren. Bij het juiste icoontje druk je op de Q-toets.

Verwijder onnodige opstartprogramma’s

Om in te kunnen zien welke applicaties automatisch opstarten op het moment dat jij je Mac opstart navigeer je naar ? ‘Systeemvoorkeuren’ ? ‘Gebruikers en groepen’ ? ‘Inloggen’. Is deze lijst te lang, dan kan het even duren voor je Mac volledig is opgestart. Je kunt de lijst inkorten door programma’s die je niet in het opstartproces wil meenemen te verwijderen.

Verminder het aantal extensies in de browser en gebruik de juiste browser

Heb je een browser vol toolbars en extensies, dan kunnen deze de snelheid van je Mac ook behoorlijk beïnvloeden. Probeer die dus te verminderen of het aantal ervan binnen de perken te houden. Daarnaast is uit onderzoek gebleken de accu van je Mac het doorgaans langer vol als je gebruikmaakt van Safari. Een Mac met Safari houdt het met continu gebruik 6 uur en 21 minuten vol, met Firefox 5 uur en 29 minuten en met Chrome slechts 5 uur en 8 minuten. Het verschil tussen Safari en Chrome is ruim een uur en dat is fors. Google is zich overigens bewust van deze issues en doet er alles aan om Chrome voor de accu van Macs minder zwaar te maken.

Is je Mac nog steeds traag?

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips waarmee je je Mac kunt versnellen. Slimmer is het misschien om ze niet allemaal te gaan googlen, maar gewoon even langs een Mac reparatie expert in Amsterdam te gaan. Die expert vind je ongetwijfeld bij een computerreparatiebedrijf bij jou in de buurt. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/imac-reparatie-amsterdam/

Related Posts

Ein Büro mieten in München – mit SKEPP hast du immer die nötige Übersicht

Website laten maken Rotterdam

Een grote collectie Juniper routers