Knity
Image default
Computers

Wat is een rittenregistratie?

Rijd je zakelijk in de auto? Dan moet je er van uitgaan dat je altijd alle ritten moet gaan bijhouden. Dit is namelijk wettelijk verplicht als je een auto op jouw bedrijfsnaam hebt staan. Met een rittenregistratie kun je dit gemakkelijk bijhouden en heb je daarbij direct je administratie goed voor elkaar. Het doel: een overzicht van alle gereden ritten die je per kalenderjaar in een zakelijk voertuig hebt gereden. De Belastingdienst kan deze gegevens namelijk op elk moment opvragen en er is niks fijners dan de zaakjes administratief voor elkaar te hebben.  Maak bijvoorbeeld gebruik van de rittenregistratie app van Linqo. Hiermee kun je deze rittenregistratie gemakkelijk automatisch bijhouden. Wil je meer weten over deze app van Linqo? Lees dan verder. 

Wil jij automatische rittenregistratie?

Een boete krijgen is natuurlijk nooit leuk, en al helemaal niet voor het niet goed bijhouden van je rittenregistratie. De app van Linqo is erg handig, want hiermee kun je ook goed inzichtelijk krijgen hoe efficiënt je je wagenpark indeelt en het brandstofverbruik. Dit geeft opeenvolgend weer hoe het rijgedrag van het personeel is. De app focust zich ook op verbeterpunten. Hoe meer data je verzamelt, hoe meer je kunt inzien. Dat kan je ontzettend helpen in het maken van beslissingen. Hoe fijn is het als ál deze gegevens overzichtelijk in een app te hebben?

Wat gebeurt er met de rittenregistratie?

Zodra je een ‘Verklaring geen privégebruik auto’ hebt aangeleverd, kan de Belastingdienst je gaan controleren op elk random moment. Het maakt niet uit wanneer ze de gegevens opvragen, want je bent altijd verplicht het te laten zien. Op verschillende manieren wordt dit gecontroleerd: steekproefsgewijs, controle op standaard afwijkingen en door het scannen van kentekens.

De voordelen van Linqo

Linqo maakt gebruik van geavanceerde technologie. Er wordt met gps monitoring bijgehouden waar de werknemer en/of het voertuig zich bevindt. Hierdoor heb je goed inzicht in de beste routeplanning is en je kunt taken controleren en tijdig bijsturen. Tegelijkertijd ontvang je de registratie van ritten op een rijtje en je waakt over je voertuigen. Tenslotte houd je goed bij wanneer er onderhoud gepleegd moet worden of er correcties moeten plaatsvinden.

https://linqo.nl/toepassingen/rittenregistratie/

Related Posts

3 creatieve ideeën voor jouw tv meubel

Wat is een Patchkast?

Verschil mobiel abonnement & sim only, ken het verschil!