Knity
Image default
Computers / Internet / Proxying and Filtering

Wat is linkjuice en hoe werkt het?

 

Bijna iedereen die zijn website wil optimaliseren voor zoekmachines als Google, houdt zich bezig met linkbuilding: het vergaren van zoveel mogelijk links die naar een domein verwijzen, om zodoende het aanzien van deze website te vergroten. Om echt goed te begrijpen hoe Google websites, domeinen en pagina’s aanzien geeft, en hierin een hiërarchie tracht aan te brengen, is het belangrijk om te weten wat linkjuice is en hoe Google dit principe gebruikt.

Hoe werkt linkjuice?

Linkjuice, link autoriteit en andere termen worden gebruikt om eigenlijk hetzelfde aan te geven. Google analyseert de links die naar een bepaalde pagina verwijzen om te bepalen wat de betrouwbaarheid van deze pagina is en om te bepalen waar deze pagina over gaat. Wanneer link A naar link B verwijst, ‘vloeit’ de linkjuice van pagina A naar pagina B, wat uiteindelijk moet leiden tot een verhoogde positie in de organische zoekresultaten van Google. Hoe meer pagina’s naar een naar pagina B verwijzen, hoe meer linkjuice pagina B ontvangt.

Eigenlijk kun je het web zien als één groot watersysteem. De links zijn waterleidingen en een pagina is een waterreservoir. Hoe meer waterleidingen en hoe dikker (betrouwbaar) deze waterleidingen zijn, hoe groter het waterreservoir (de autoriteit) van een bepaalde webpagina.

Meer weten?

Het snappen van de werking van linkjuice is de basis die je moet weten wanneer je aan de slag wilt gaan met linkbuilding. Echter is dit een zeer complexe materie, waar vooral veel tijd in gaat zitten als je niet over de juiste kennis en kunde beschikt. Je kunt dan ook beter het creeren van autoriteit voor jouw website uitbesteden aan een professional. Een professional die je hierbij kan helpen, is SAM Online Marketing. Dit online marketing bureau beschikt over een jarenlange ervaring in het bouwen van autoriteit voor honderden websites. Meer weten? Bekijk de linkbuilding mogelijkheden!